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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
22/03/2008 |
Data da última atualização: |
25/10/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FOGACA, F. H. dos S.; SANT'ANA, L. S. |
Afiliação: |
FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CPAMN; LÉA SILVIA SANT'ANA. |
Título: |
Tocopherol in the lipid stability of tilapia (Oreochromis niloticus) hamburgers. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 105, n. 3, p. 1214-1218, 2007. |
ISSN: |
0308-8146 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Presence of tocopherol is effective for fish preservation during frozen storage, inhibiting lipid degradation by oxidation. This work evaluated the antioxidant effects of a-tocopherol in diet and postmortem addition on the final quality of hamburgers produced from tilapia fillets kept frozen for zero, 30, 60, and 90 days. Chemical composition varied within the values found for tilapia fish. The increase in a-tocopherol levels reduced the values of thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) in the samples at all time intervals. Tocopherol supplementation in diets protected the hamburgers from lipid oxidation more effectively than postmortem addition. |
Palavras-Chave: |
a-Tocopherol; Antioxidant; Supplementation. |
Thesagro: |
Tilápia. |
Thesaurus Nal: |
chemical composition; frozen storage. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/69728/1/TocopherolLipidTilapia.pdf
|
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
28/11/2011 |
Data da última atualização: |
28/11/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MATTOS, M. L. T.; ANDRES, A.; ALMEIDA, M. T. de; FACIO, M. L. P.; SILVA, M. F. da. |
Afiliação: |
MARIA LAURA TURINO MATTOS, CPACT; ANDRE ANDRES, CPACT. |
Título: |
Dissipação do herbicida byspiribaque-sódico em solo, água e sedimento de lavoura de arroz irrigado. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 7., 2011, Balneário Camboriú. Racionalizando recursos e ampliando oportunidades: anais. Itajaí: Epagri, 2011. v. 1. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Ambiente. |
Thesagro: |
Agrotóxico; Cereal; Qualidade; Resíduo. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
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